En dag på förskolan

Skugglekar. Skugglekar. Foto: Sandra Mazurkiewicz

Att få börja och avsluta dagen på ett lugnt sätt är viktigt för att må bra. Barnen ges möjlighet att växla mellan olika aktiviteter både inne och ute under dagen

Förskolan öppnar klockan 6.30. Vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på morgonen på vår gemensamma öppningsavdelning.

Vi serverar en varierad och näringsriktig frukost klockan 7.30 varje dag. Frukosten kan bestå av gröt, yoghurt, fil, müsli, flingor, mjölk och smörgåsar med varierande pålägg.

Efter frukosten går vi ut och leker på gården tillsammans med barn och pedagoger från förskolan. Vi samarbetar och pedagogerna är utplacerad på gården så att barnen är trygga.

Klockan 9.00 delar barn och pedagoger in sig i sina projektgrupper och går tillsammans igenom vad vi ska göra.  Vi arbetar både inomhus och utomhus. Under förmiddagen äter vi frukt/smörgås.

Innan lunch har alla avdelningar samling där vi reflekterar kring vad vi gjort i våra projektgrupper men även sjunger, rimmar och ramsar. Vi äter en gemensam lunch klockan 11.00.

Efter lunchen har alla barn en lugn stund, de yngsta sover och de äldre barnen får en uppevila med en sagostund.

På eftermiddagen har barnen möjlighet att fortsätta utforska utifrån förmiddagens aktiviteter eller välja annat som erbjuds på avdelningen. Vi äter mellanmål klockan 14.00. Barnen erbjuds utevistelse även på eftermiddagen.

Vid klockan 16.30 slår vi ihop oss på stängningsavdelningen och varvar ner för att avsluta förskoledagen tillsammans.

Klockan 18.00 stänger förskolan.

Senast uppdaterad: 14 juni 2019